Ta'aruf

My photo
Diriku Bukan Ustazah..Hanya seorang Hawa yang berusaha ke Jannah !..Sedang di amanahkan Allah untuk mendidik Ummah seluruhnya..Moga dapat menjadi warga pendidik yang berilmu dan beriman pastinya..Moga dapat menjadi ladang pahala dan juga menjadi bekalan ke Syurga-Nya..Aamiin..

Wednesday, July 27, 2011

'MaTi HidUp SemuLA' , GagAk PUtiH daN Ya RamAdHan..Assalamualaikum..

Terasa indahnya malamku..terasa damainya hatiku..terasa tenangnya jiwaku..pabila ditemani 'majlis ilmu' yang membawa sejuta makna bagi yang mengerti..: : HALAQAH - SENTUHAN QALBU : :

program yang penuh keinsafan..penuh pengajaran..dan rancangan yang mengingatkan muslimin dan muslimat kembali kepada fitrah manusia dan kejadian asal manusia..

dengan tajuk : NOTA - 'Mati Hidup Semula'

kisah seorang artis..CATRIAONA ROSE yang dulunya seperti 'apa' tetapi kini sudah dekat denganNYA yang Maha Esa..Syahdu hati ini tika mendengar sajak yang disampaikan oleh beliau dengan penuh keinsafan..

.
.
.


Ya Allah..jangan kau cabut imanku dari diriku..
tetapkan imanku agar aku tidak berpaling darimu..Amin........
.
.
.


: : BAGAI GAGAK PUTIH : :


dipetik dari perbualan dua  'Adam'
Apakah punya kesempatan untuk diri ini 
menjadi salah seorang daripada 'mereka'??.
.
.

: : YA RAMADHAN : :


Bulan yang penuh KEMULIAAN..semoga 'peluang' yang datang dapat digunakan sebaik baik baik baik nya untuk beramal ibadat..tidak akan ku biarkan ia berlalu pergi begitu sahaja..takut lah diriku jika ia yang TERAKHIR buatku..


Wassalam..

No comments:

Post a Comment

Pandangan dan juga nasihat anda sangat di alu2kan..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...