Ta'aruf

My photo
Diriku Bukan Ustazah..Hanya seorang Hawa yang berusaha ke Jannah !..Sedang di amanahkan Allah untuk mendidik Ummah seluruhnya..Moga dapat menjadi warga pendidik yang berilmu dan beriman pastinya..Moga dapat menjadi ladang pahala dan juga menjadi bekalan ke Syurga-Nya..Aamiin..

Saturday, July 23, 2011

~ JikA aKu JatUh HATi ~


Assalamualaikum..
YA ALLAH..jika aku jatuh cinta YA ALLAH..cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMU..Agar bertambah kekuatan ku untuk menyintaiMu..

YA MUHAIMIN..jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu..Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu..

YA RABBANA..jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..

YA RABBUL IZZATI..jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid dijalanMu..

YA ALLAH..jika aku menikmati cinta kekasihMu YA ALLAH..janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..

YA ALLAH..jika aku jatuh hati kepada kekasihMu YA ALLAH..jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu..

YA ALLAH..jika kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMU..

AMIN..YA RABBAL ALAMIN...

~~ Ingatlah wahai diriku ~~

Wassalam..

No comments:

Post a Comment

Pandangan dan juga nasihat anda sangat di alu2kan..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...