Ta'aruf

My photo
Diriku Bukan Ustazah..Hanya seorang Hawa yang berusaha ke Jannah !..Sedang di amanahkan Allah untuk mendidik Ummah seluruhnya..Moga dapat menjadi warga pendidik yang berilmu dan beriman pastinya..Moga dapat menjadi ladang pahala dan juga menjadi bekalan ke Syurga-Nya..Aamiin..

Saturday, March 19, 2011

PerUbaHaN itu KEJAYAAN!!..~_~



Assalamualaikum..


apa habaq semua anak2 makkk??sihat kaaaa..??huhu.harap2 semua sihat ye. hari ini saya rasa nak share a lot of story. tapi nanti kalau tulis panjang2 muntah pula korang nak baca kan?(emm..ade orang bace kerr??) haha..




firstly, syukur Alhamdulillah....sebab 3 assignment telah SIAP!! dan telah di hantar!! cuba teka berapa lama saya ambil masa nak siapkan 3 assignment tu?? haaa..teka2. siapa dapat jawab saya bagi COKI2..nak2??haha.actually, 3 'benda alah' tu lecturer saya dah bagi dari minggu ke2 lagi. 




so, korang yang tengah belajar mesti tau kan sekarang minggu ke berapa. siapa yang kat sini dapat je assignment terus buat minggu yang sama jugak siap dan terus hantar?saya berani potong 'kuku' la kalau ade 50% orang yang macam tu.kalau ada pun dalam 10% je kot..so,saya tergolong di antara mereka2 yang 90% tu.huhu..(sangat teruk la awak ni erna!!)tapi sampai bila nak jadi golongan 90% tu ek??hurmmmmm




 sebelum ini dan sehinggalah 2 minggu lepas, saya hanya insan biasa yang rutin hariannya hanya pergi dan balik kelas..kewajipan yg '5 waktu' tu(semua orang wajib ok!!xmo tinggal2)..makan dan tidur..berfacebook,berblog dan macam2 lagi yang kadang2 tu membuatkan masa terbuang begitu sahaja. (ish!!macam ni je ke budak U?) 


tapi..tapi..dan tapi..


tak kan lah saya nak terus2an menjadi seperti itu. hidup tiada perubahan langsung..bosan sungguh hidup ni kalau tiada perubahan,betul tak?!tak fun kottt.....






jadi..jadi..dan jadinya..


Alhamdulillah saya telah dipertemukan dengan sesuatu yang HEBAT!!Alhamdulillah saya telah di beri peluang di antara ramai2 manusia lain di muka bumi ini. tapi saya tetap perlu merebut peluang itu. Alhamdulillah Allah membuka minda saya,membuka hati saya untuk menerimanya. dan Alhamdulillah..kini..saya merasai PERUBAHANnya.




MEREKA2 telah menghulurkan tangan, jadi saya sambut dengan relanya.saya sahut cabaran KEHIDUPAN. saya sahut cabaran KEJAYAAN. dan saya harus adakan PENGORBANAN!! saya harus tekadkan USAHA.!!demi 1 misi dan berjuta2 matlamat.


.
.
.
.
.
.


inilah erti sebenar sebuah KEHIDUPAN...
bukan semata2 hanya mengejar DUNIAWI,tapi juga mengejar AKHIRAT


manusia yang paling rugi dalam dunia ini adalah mereka yang 'HARI INI lebih teruk daripada SEMALAM, dan ESOK lebih teruk daripada HARI INI..'




jadi,hidup sememangnye perlukan PERUBAHAN + PENGORBANAN. 
peluang akan datang tiba2,dan ia juga akan pergi dengan tiba2..





terima kasih kepada semua FAMILY di UPM. korang semua memang sempoi. memang hot!! memang terbaik!! di harapkan korang semua boleh bagi tunjuk ajar kepada saya,dan boleh berkongsi ilmu dan pengalaman bersama2. semoga Allah permudahkan segala urusan kita..Amin.........


wassalam...~_~





Saturday, March 5, 2011

TeRiMa kAsiH SAHABAT..~_~

Assalamualaikum...


"kita HIDUP bukan untuk diri kita semata-mata, kerana kehidupan itu SINGKAT..meLALAIkan pula. apa yang perlu di lakukan pada usia yang TERBATAS ini ialah membuat sesuatu untuk di TINGGALkan kepada generasi selepas kita. Apabila kita hidup dengan pemikiran yang MATANG, maka kehidupan akan bermakna dan BERKESAN"..(As-Syahid Saiyid Qutb)

* kata2 yang di beri oleh seorang SAHABAT..~_~


Wassalam~~~




Friday, March 4, 2011

BeRwaJah BaRu..=)

Assalamualaikum...

wah....syok sendiri plak rasanya bila tengok background baru ni. nampak unsur2 dewasa di situ..ahaks!tak lah budak2 sangat macam sebelum ni.kan2??..semangat yang baru datang. segalanya pasti HEBAT!!heeee..~_~

terus bawa ku terbang setinggi awan...............



LOVE with......
.
.
.
.
my new BACKGROUND!!huhu

dulu2, saya sangat2 geli dengan warna PINK!! tersangatlah geli. kenapa?? sebab bagi saya PINK itu terlalu GEDIKS..sorry,tapi itu dulu pandangan saya. kawan2 sekolah saya confirm tahu yang saya seorang yang 'alergik' PINK!! tapi sejak masuk matrik, saya di dedahkan dengan warna2 sebegitu. kiri kanan depan belakang semuanya PINK!!haiisshhh..sangat menyeksa jiwa dan raga pada masa tu. tapi, kalau dah hari2 mengadap cam mana tu?? secara tak langsung membuatkan saya sangat2 tertarik sehinggalah hari ini. ianya cantik! menarik! dan mampu membuat saya merasakan saya adalah wanita yang NORMAL. kerana ia penuh dengan kelembutan..(sila abaikan ayat ini,serius tipu.huhu)

now,I LOVE PINK!!..no gediks2 okesss..huhu


* dengan ada nya suasana baru ni, banyak gadget yang hilang.tapi dah lupa nak cari semula macam mana.ada siapa2 boleh bantu...=(

Wassalam~~~






Thursday, March 3, 2011

SeBuaH keSeDaRAn



Assalamualaikum..

"Ramai orang tidak BERUBAH bukan kerana mereka tidak mahu BERUBAH, 
 tetapi mereka TIDAK tahu atau TIDAK nampak KEPERLUAN untuk BERUBAH"

"IKLASLAH menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan KETENANGAN dan KEAMANAN..
hidup tanpa pegangan ibarat BUIH-BUIH SABUN..bila-bila masa ia akan PECAH!!"

"Hidup tidak boleh berpandukan PERASAAN HATI yang kadangkala boleh merosakkan diri sendiri..perkara pertama yang harus di FIKIRkan ialah MENERIMA sesuatu atau MEMBUAT sesuatu dengan BAIK berlandaskan KENYATAAN HIDUP.."

"What GOES around, COMES around"

"Jika berada di bawah akan di MAKI, jika di berada di ATAS akan di KEJI..itulah lumrah HIDUP manusia"

"Peluang tidak selalu datang, jadikan peluang yang ada sebagai 1 tanggungjawab. segalanya perlukan PENGORBANAN. hasilnya pasti HEBAT!!!"

Wassalam~~~


Wednesday, March 2, 2011

SaBaR..SaBaR..dan terus berSaBaR

Assalamualaikum..


dalam hidup ni macam2 boleh berlaku.
 apa yang kita tidak sangka2 itulah yang sering berlaku kepada kita.
 jadi, sentiasa lah bersedia untuk menghadapi apa jua kemungkinan yang bakal berlaku. 
sesungguhnya Allah maha mengetahui segalanya, DIA yang menentukan segalanya. 
apa yang penting ialah sentiasa 'dekat' denganNYA.
berDOA supaya Allah permudahkan segalanya
AMIN...........


Hilang sesuatu yang kita ADA tidak bermaksud kita hilang sesuatu yang kita PERLU.
 Wassalam..~_~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...