Ta'aruf

My photo
Diriku Bukan Ustazah..Hanya seorang Hawa yang berusaha ke Jannah !..Sedang di amanahkan Allah untuk mendidik Ummah seluruhnya..Moga dapat menjadi warga pendidik yang berilmu dan beriman pastinya..Moga dapat menjadi ladang pahala dan juga menjadi bekalan ke Syurga-Nya..Aamiin..

Monday, February 28, 2011

pabila MAK NYAH di 'HALAL' kan..!!..




Assalamualaikum..

emm...macam mana nak mulakan yek?dah lame tak menulis ni.huhu.sekarang musim kesibukan yang keterlampauan kesangatan. dengan ujian lagi, dengan assignment bertimbun2..hurmm..ni la kannnnn.....tanggungjawab sebagai pelajar.

actually banyak perkara yang ingin di kongsikan bersama. tapi saya akan story part by part ye..

baru ni saya ikut roomate kesayangan saya a.k.a MAKCIK AUNI pergi rombongan ke MUZIUM NEGARA and 1 tempat lagi yg perlu di rahsiakan namanya. tempat tu tersangat lah SOSIAL!!..HIGH CLASS n HIGH SOSIAL!!(actually tak sangka pun kena pergi tempat yang sebegitu).


story about MUZIUM NEGARA nanti saya ceritakan pada part seterusnya ye..sekarang saya nak cerita tentang sesuatu yang sangat 'menarik' yang mampu membuat kita2 yang beragama ISLAM menggigil 1 badan menahan rasa marah!!!!
pada hari tersebut, saya di pertontonkan tentang banyak kisah..tapi ada 1 kisah yang betul2 menarik perhatian saya walaupun pada ketika itu saya dalam keadaan mengantuk yang teramat sangat buat dek keletihan berjalan seharian.

atas sebab2 tertentu, saya terpaksa merahsiakan tempat dan event apa yang saya pergi pada ketika ini. yang penting adalah saya ingin berkongsi 'isi kandungannya'..~_~

>PART 1<

bace...hayati..dan fahami...THIS IS TRUE STORY..THIS IS HIS STORY




"nama saya XXX. di sini saya ingin mengaku bahawa saya adalah seorang mak nyah. saya sedih kerana komuniti2 mak nyah selalu di tindas! di ejek!saya datang dari keluarga susah. semasa saya berumur 15 tahun, saya berhenti belajar dan mula mencari kerja di 'LORONG2' untuk membantu keluarga.(sambil membuat muka konon2 sedih)..di sini saya ingin mengaku bahawa pada tahun XXXX, saya telah di tangkap sebanyak 4 kali oleh JABATAN AGAMA ISLAM. kali terakhir saya di tangkap ialah semasa saya berada di 'LORONG' . tiba2 sahaja jabatan agama datang membuat serbuan. saya melarikan diri dan menyorok di dalam stor. tapi malangnya pegawai jabatan agama dapat menghidu saya. saya di ugut untuk keluar dari stor tersebut, jika tidak mereka akan memecahkan pintu stor itu. SAYA TAKUTTT..(sambil menangis dan membuat muka GEDIK yang teramat!) apabila saya keluar dari stor tersebut, saya di cekik dan di belasah sehingga lembik. (menangis dan terus menangis)..saya di bawa ke pejabat agama islam. semasa saya di sana, para pegawai MEMAKSA saya menukar pakaian saya di hadapan mereka..IA SANGAT MEMALUKANNNNN..(sambil menutup dadanya dan menangis)..sampai bila kami harus DITINDAS???!!...jadi....di sini saya ingin merayu supaya anda semua tidak menindas lagi komuniti2 mak nyah seperti kami.."(yang juga bermaksud supaya MENYOKONG gejala MAKYAH tersebut)...


*kisah ini telah di pendekkan dan di ringkaskan.

sejurus selepas itu, ramailah para2 hadirin yang 'ZERO' menepuk tangan di atas ucapan JANTAN tersebut..semuanya kelihatan RESPECT n BERBANGGA dengan apa yang JANTAN tersebut lakukan. padahal majoriti di situ adalah seagama denganku. 

Alhamdulillah...saya dan kawan2 yang lain bukan di dalam kalangan mereka. Alhamdulillah kami masih di lindungi. satu badan terketar2 menahan rasa marah melihat LAKONAN DUNIAWI mereka semua. tangan ini juga terasa begitu TERUJA untuk MENEPUK TANGAN, tapi menepuk tangan untuk MENAMPAR jantan tersebut!tapi..tapi dan tapi....apakan daya.di sebalik semua itu ada 'big bossnya'.


Hanya mampu berdoa agar mereka dapat mengenal siapa diri mereka di atas muka bumi ini yang sebenarnya. semoga kita sama2 di jauhkan dari segala kejahilan. 


to be continue.............~_~

1 comment:

Pandangan dan juga nasihat anda sangat di alu2kan..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...